The MArquis

Location:

New Orleans, LA

Project Size:

61,0000 Square Feet

The Marquis is a 6-story, residential condo building located in New Orleans’ Lafayette Square historic district. The facades of the existing 1920’s warehouse located on site will be restored, with taller construction respectfully held back from the street to respond to the residential and historic nature of the neighborhood. Great care was taken during the design process by including valuable neighbor input to ensure that the building both respects the historical context of the residential neighborhood and provides a contemporary aesthetic to the new adjacent commercial corridor.

The building’s “L” shape massing provides both a primary street front with a residential entry and a secondary street front with direct parking garage access. There are 20 condominium units on the upper floors, ranging from 1,000 sf to 3,200 sf and from 1 to 4 bedrooms. Amenities include a 3rd-floor rooftop pool deck that overlooks the main street and private terraces for condominium units.

The interior design of the condominiums provides a spacious, bright, and modern atmosphere for residents. Private terraces and balconies are adjacent to living areas, separated by floor to ceiling glass walls to provide continuous surfaces between interior and exterior spaces. Floating vanities, waterfall edge islands, and marble and glass tile finishes are paired with salvaged wood flooring and restored brick walls from the existing warehouse building to blend the existing and new, historic with the contemporary.